My Blog Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 20, 2011

..Toksik&Toksin..



Hye!! cantik tak saye...???

Apa kaitan pix ni ngan post aku arini ah?? Takde, sebenarnya bila aku tengok muke makcikni alahai cantiknye kulit die. Pastu bila tengok muka aku. aduhh. Jauh bebeno bezanya. Memang la dia orang putih kau orang hitam. Forsure la banyak beza. he. eh merepek lak. Takde, cuma napala muka aku ni asik nak naek jerawat ja 2 3 menjak ni... isk xtahan la... ni mest ada something ni kan.. lepas pk punya pk aku rasa lah kan. mesti sebab kandungan toksin dalam badan ni dah sangat banyak kan.. Apa taknya dah lama sangat tak buat aktiviti beriadahh.. Sisa2 toksik ni pun dah xtau nak p mana. so dia kluaq la ikut muka... humm..

Toksin2 ni asalnya dari makanan kitalah. Sisa2 makanan yang tak tercerna dan tak terkeluar dari badan kita yang akan berkumpul dalam sumua bahagian badan seperti salur darah, usus, kulit dan sebagainya. Hal ini sangatlah bahaya kerana boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Mcm2 lah penyakitya (darah tinggi, kencing manis, dan paling takut kanser. kanser pun ada banyak jenih kn)Bahaya..

Banyak faktor penyumbang kepada toksin dalam badan ni. Antaranya amalan pemakanan yg tak sehat. Makan fastfood cam megi tu,
bahaya, slalu sangat makan jajan (byk pewarna dan perasa tiruan), jeruk3 yg juai kat kedai2 tu (bhn pengawet berbahaya ni) dan jugak merokok.
Dan yang paling pelik dan ajaib dan mungkin kita xsangaka adalah stress atau tekanan juga antara faktornya. Semua aktivitas2 ni boleh menyebabkan toksin terkumpul dalam badan........

Then how to cure this? Jauhkan dari makanan fastfood, jajan, cikedies, or yg sewaktu dengnnya, pastu jeruk. kalo nak sangat mkn jeruk buat la seniri. rendam je pakai gula n garam tu. lebih sedap waatt... pastu kena lah sentiasa mengamalkan hidup sehat spt bersenam, (lamanya aku tak bersenam2 patutula muka DAHSAT amatt) mengelakkan merokok, minum ayaq bersih banyak2 bukan distilled water ye. kang mati tak cukup zat plak.


So the first thing i wanna do is slowly vanish the toxin present!! Sbb ape, sbb nak dpt kulit cantik sket cam dulu2 :) pastu nak rasa sehat, xnak sakit2 lagi, nak elak penyakit berbahaya(jangka masa panjang). How??

  1. Take a supplement that can remove the toxin - spirullina ok? he
  2. Minum air banyak2
  3. Senaman sikittt... (5-10 mins)
  4. Amalan pemakanan sehat - elak mkn megi, jgn makan mlm2, xley la makan potato chips lg huks
  5. Last but not least cuba elakkah tekanan perasaan kerana ini boleh mengundang bahaya kpd diri sendiri :)

tu je kot aku nak cuba wat masa sekarang. So kita ENJOYY!!!! (pinjam lagik, sorik ye PUTERI)



best tengok makcik ni bertapa.. Tenanggg~


i'm freeeee~
(gambar telah ditaja oleh Google)

Amalkanlah cara hidup yang sehat~

sekian

7 comments:

pikah yang baik said...

i'm luvin it :)
nice entry

Asyikhin said...

memang fanatik aku. aku rasa aku kena bg award nih. follower paling berjaya!! tahniah!! hee

CIK AMSAL said...

kin!
i lagi try minum innershine pati prune tu..it removes toxin naturally..aku pun x penah try..tp bln depan nak try benda 2..heheh

AsYikHiNz said...

wahhh menarikk!! asa mcm nak try jugak.... yes bulan depan try!! hihi. nanti mata kita mesti sentiasa bersinar2..... hee

Dilla Nur said...

ckin kna tag...huhu

http://dillanur.blogspot.com/2011/02/contest-senyum-tak-nampak-gigi.html

cpt wat sok last..

AsYikHiNz said...

alaaaaaaaaa dah xdann... baru nengokkk

Dilla Nur said...

tag lagi..heheh..

http://dillanur.blogspot.com/2011/03/jangan-pandang-belakang.html